Bracelets

Βραχιόλια με ασήμι 925 και πολύτιμες πέτρες

Earings

Σκουλαρίκια με ασήμι 925 και πολύτιμες πέτρες

Necklaces

Περιδέραια με ασήμι 925 και πολύτιμες πέτρες

Hairpins

Καρφίτσες με ασήμι 925 και πολύτιμες πέτρες

Rings

Δαχτυλίδια με ασήμι 925 και πολύτιμες πέτρες

Special Constructions

Ειδικές κατασκευές με ασήμι 925 και πολύτιμες πέτρες

Saturday, August 24, 2013

"Αστέρι μου, Φεγγάρι μου" στο Μουσείο, και Παγκόσμιο πρωτάθλημα πόλο νεανίδων...

Είναι μία -ακόμα- γεμάτη εβδομάδα...Καταρχήν είχαμε την μουσική εκδήλωση για το Αυγουστιάτικο φεγγάρι, στον κήπο του Αρχαιολογικού Μουσείου του Βόλου, μια εκδήλωση που δεν μπορούσα να χάσω με τίποτα, και που πραγματικά άξιζε τον κόπο να πάνε όλοι, όμως συνέπιπτε με τους Παγκόσμιους αγώνες πόλο νεανίδων που διεξάγονται στα 2 κολυμβητήρια της πόλης, και όπου φυσικά, έπρεπε επίσης να πάω...Ακολουθεί λοιπόν διπλό φωτογραφικό ποστ μαζί με "σπιτικά βίντεο", που ανέβηκαν στο U-Tube, και υπόσχομαι να επιστρέψω με νεώτερο ποστ για τους αγώνες, σήμερα η Εθνική παίζει ημιτελικό με την Αμερική!
Πλήθος κόσμου, ήδη από τις 7.30, που φτάσαμε εγώ και η Σούμπα, ενώ ο Ίωνας ήρθε λίγο αργότερα... Τελικά, καθήσαμε στα αρχαία μάρμαρα που είναι αραδιασμένα στον περίβολο (φρόντισα βέβαια να ρωτήσω τον υπεύθυνο αρχαιολόγο κ.Βουζαξάκη, αν επιτρέπεται...)
Μετά από κάποιες σχετικές παρουσιάσεις του έργου των αρχαιολόγων και των διαφόρων φορέων που οργάνωναν την εκδήλωση, ξεκίνησε το πρόγραμμα που ήταν φανταστικό ...
Υπέροχα τραγούδια, υπέροχες φωνές, και πολύ πλούσιο ρεπερτόριο, Ελληνικό και ξένο...Φυσικά ο Χατζιδάκης είχε την τιμητική του...

Και ένα σπιτικό βιντεάκι, τραγούδι και χορός...Περάσαμε υπέροχα, να είμαστε καλά να πάμε και του χρόνου...

****************************
Εν τω μεταξύ, στην πόλη διεξάγεται όπως είπαμε, και το 10ο Παγκόσμιο πρωτάθλημα πόλο νεανίδων...ΟΙ προκριματικοί και προημιτελικοί αγώνες μοιράστηκαν στα 2 κολυμβητήρια της πόλης, οι πρωινοί (λόγω του ήλιου) φιλοξενήθηκαν στο κολυμβητήριο της Νέας Ιωνίας το οποίο είναι σκεπαστό, οι απογευματινοί, στην ανοιχτή πισίνα του Εθνικού κολυμβητηρίου, η οποία σκιάζεται και από τον δασωμένο όγκο της Γορίτσας...Φυσικά οι κερκίδες ήταν γεμάτες σε κάθε αγώνα (καλό αυτό), και η Εθνική μας κατάφερε να περάσει στους ημιτελικούς, παίζει απόψε με τις ΗΠΑ..
Σε όλο το πρώτο ημίχρονο παίζαμε τις Βρετανίδες μονότερμα, φτάσαμε να έχουμε διαφορά 9 γκόλ...
Στο 2ο και 3ο μέρος, οι κοπέλες χαλάρωσαν σχετικά, και τελικά η διαφορά διαμορφώθηκε στο πολύ εντυπωσιακό 16-5! Συντριπτική ήττα για τις Βρετανίδες...Νωρίτερα, οι Ρωσίδες κέρδισαν τις Ιταλίδες με διαφορά ενός γκόλ, ο Ρώσος προπονητής φώναζε τόσο δυνατά, που τον ακούγαμε από 200 μέτρα μακριά, καθώς πηγαίναμε με τον Ίωνα προς το κολυμβητήριο...
Απόψε λοιπόν παίζουμε με τις ΗΠΑ (και ελπίζω οτι θα τα πάμε εξίσου καλά), στον άλλο ημιτελικό της βραδιάς, θα παίξουν η Ρωσία με την Ισπανία...


Και ένα ακόμα βιντεάκι, με ένα από τα γκολ της Ελληνικής ομάδας...Περίπατος ήταν αυτό το ματς!
Καλά να περνάτε, καλό Σ/Κ και καλή επιτυχία στις κοριτσάρες μας!!!

UPDATE 1: Χάσαμε τελικά από τις Αμερικανίδες (είχαν πολύ δυνατή ομάδα), και θα παίξουμε στον μικρό τελικό με τη Ρωσία, που έχασε με διαφορά ενός γκολ από την Ισπανία...Θα είναι πολύ ωραία τα ματς, και θα διεξαχθούν νωρίς το απόγευμα... Θα κάνω ανανέωση του ποστ μετά τα τελικά αποτέλεσματα...Καλή Κυριακή να έχετε :)

UPDATE 2: Η Ελληνική ομάδα κατατάχθηκε 3η (πήρε το χάλκινο μετάλλιο), μετά από τη νίκη της στον μικρό τελικό, όπου αντιμετώπισε την ομάδα της Ρωσίας...Το χρυσό μετάλλιο το πήρε η ομάδα των ΗΠΑ, που με 2 γκολ διαφορά, επικράτησε της Ισπανίας, στο μεγάλο τελικό...
http://www.fina.org/H2O/index.php?option=com_content&view=article&id=4138:wp-juniors-w-day-7-usa-takes-gold-after-9-7-win-over-spain&catid=214:world-junior-water-polo-championships&Itemid=895

Sunday, August 18, 2013

Κεφτεδάκια από κόκκινες φακές

Συνταγή από τη Σρι Λάνκα

Συνεχίζω με αυτό το ποστ, το μικρό αφιέρωμα με συνταγές από τη Σρι Λάνκα, που ετοιμάσαμε η φίλη μου η Σούμπα  κι εγώ...Η συνταγή αυτή, σε αντίθεση με την προηγούμενη (σ.σ. τα Σπρινγκ ρολλς με κιμά), είναι χορτοφαγική, αλλά καθώς λένε όλοι όσοι τη δοκίμασαν, "είναι καλύτερη από κρέας"...Την συνιστώ λοιπόν ανεπιφύλακτα, σε όλους όσους έχουν αδυναμία στα όσπρια και τα λαχανικά, όπως εγώ...
Κεφτεδάκια από κόκκινες φακές
Υλικά
Μισό κιλό κόκκινες φακές, αποφλοιωμένες (εμείς τις αγοράσαμε από κατάστημα με Ασιατικά προϊόντα, στο Βόλο, αλλά υποθέτω έχει σε όλα τα μεγάλα σουπερ μάρκετ)
2 μεγάλα κρεμμύδια
3 πράσινες γλυκές πιπεριές
2 κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης
1 αυγό
άνηθο
αλάτι-πιπέρι
λίγο κάρυ (προαιρετικό- εμείς δεν βάλαμε καθόλου)
Αραβοσιτέλαιο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση
Από την προηγούμενη, μουλιάζουμε τις φακές σε νερό, να φουσκώσουν καλά...Την επόμενη, τις στραγγίζουμε και τις αλέθουμε μέχρι να γίνουν μια παχιά πάστα...

Λιώνουμε στο μούλτι, τα κρεμμύδια και τις πιπεριές και κάνουμε το ίδιο και για τις κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης (για την συνταγή αυτή, η Σούμπα χρησιμοποίησε ψημένες και αποφλοιωμένες πιπεριές Φλωρίνης, που είχε ετοιμάσει η ίδια- αλλά μπορείτε να βάλετε φρέσκιες χωρίς πρόβλημα)
 Προσθέτουμε  μισή κούπα ψιλοκομμένο άνηθο, ένα αυγό, και αλατοπιπερώνουμε (χρειάζεται αρκετό αλάτι, επειδή όλα τα υλικά μας είναι γλυκά).
Στη φάση αυτή, αν θέλουμε προσθέτουμε και λίγο κάρυ, εμείς δεν βάλαμε καθόλου ώστε να μην είναι πολύ καυτερά τα κεφτεδάκια, αλλά και για να συνοδευτούν μετά, με τη σάλτσα από γλυκό τσίλι...
 Ανακατεύουμε καλά, και αν έχουμε περιθώριο, αφήνουμε την ζύμη για λίγες ώρες στο ψυγείο για να σφίξει...Αν δεν έχουμε χρόνο και πρέπει να τα τηγανίσουμε αμέσως, συνεχίζουμε κανονικά την διαδικασία, προσέχοντας να παίρνουμε υλικό από την πάνω πλευρά της ζύμης, ωστε να είναι καλά στραγγισμένη.
(Μπορούμε επίσης να προσθέσουμε λίγη τριμμένη φρυγανιά, αλλά να ξέρετε οτι μετά θα αλλάξει σχετικά, η γεύση του τελικού αποτελέσματος)
Ετοιμάζουμε απλούς κεφτέδες, ή κεφτέδες με μια τρυπούλα στη μέση, που διαμορφώνουμε με τα δάχτυλά μας (όπως φτιάξαμε με τη Σούμπα), διαφορετικά μπορούμε να τηγανίσουμε φτιάχνοντας χελώνες  (με τη βοήθεια 2 κουταλιών), ή να ρίχνουμε τη ζύμη κουταλιά -κουταλιά, μέσα στο καυτό λάδι που έχετε βάλει σε κατσαρολάκι...
 Τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν από την μια πλευρά, και μετά γυρίζουμε τα κεφτεδάκια μας ωστε να ψηθούν καλά και από την άλλη, η διαδικασία είναι αρκετά γρήγορη, οπότε πρέπει να είστε σε ετοιμότητα, και φυσικά, να προσέχετε ταυτόχρονα να μην κάψετε τα δάχτυλά σας στο λάδι, μιας και τα κεφτεδάκια πρέπει να μπουν στο λάδι από χαμηλά, και όχι να τα ρίχνουμε μέσα απλώς, ώστε να μην διαλυθούν...
 Μόλις τηγανιστούν, τα αφήνετε για λίγο να στραγγίσουν πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας, πριν ετοιμάσετε να σερβίρετε...Βγαίνουν αρκετά κομμάτια (ίσως όχι όλα τέλεια- αλλά πάντως είναι πεντανόστιμα), στην φωτό ένας βασικός τρόπος σερβιρίσματος, μαζί με σάλτσα γλυκού τσίλι...

Καλή επιτυχία και  πολλά Φιλιά!

Sunday, August 11, 2013

Spring rolls με κιμά

Συνταγή από τη Σρι Λάνκα

Η φίλη μου η Suba, κατάγεται από τη Sri Lanka...Ζει στην Ελλάδα τα τελευταία 22 χρόνια, και είναι παντρεμένη με τον Δημήτρη... Εγώ την γνώρισα όταν ακόμα πήγαινε στο Ελληνικό σχολείο για αλλοδαπούς ενηλίκους, και παρακολουθούσε ταυτόχρονα μαθήματα κοσμήματος, στην σχολή που ήμουν κι εγώ...Κάναμε αρκετή παρέα τότε, αλλά εκείνη τη χρονιά αποφοίτησα και άνοιξα το εργαστήριό μου (και πάλι όμως βρισκόμασταν αραιά και πού), αλλά αφότου γυρίσαμε από τη ΝΖ, την συναντώ όλο και πιο συχνά: πάμε για καφέ στην παραλία, παρακολουθούμε διάφορες εκδηλώσεις, και συναντιόμαστε στο σπίτι της για φαγητό, όποτε η έτερη φίλη, Ελένη, κατεβαίνει από την Θεσσαλονίκη, για δουλειές...
Η Suba λοιπόν, εκτός από καταπληκτικό παιδί, είναι μια εξίσου καταπληκτική μαγείρισσα...Πριν από λίγο καιρό, που ήμασταν και οι τρεις μαζεμένες και μας έκανε το τραπέζι, μας έφτιαξε κίτρινο ρύζι, Spring rolls με κιμά, και άλλα ωραία φαγιά με μπιριάνι, κάρυ, τζίντζερ και τούρμερικ, μαζί με μια μεγάλη ποικιλία παγωτών, όπου ξεχώριζε το παγωτό μάνγκο, και τότε την έβαλα να μου υποσχεθεί, οτι μια μέρα θα πήγαινα να μαγειρέψουμε μαζί, ωστε να φωτογραφίσω κάποιες από τις συνταγές και να τις ανεβάσω στο μπλογκ...Ορίστε λοιπόν η πρώτη εκ των 2 συνταγών που θα παρουσιαστούν στο Αρτάνις...

Spring rolls με κιμά
Υλικά
600 γρ κιμά μοσχαρίσιο
2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 σκελίδα σκόρδο χοντροκομμένη
200 γρ φρέσκια ντομάτα χοντροκομμένη (ή στον χοντρό τρίφτη)
2 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας
αλάτι+ πιπέρι

Εκτέλεση:
Σωτάρουμε σε λίγο λάδι τα κρεμμύδια και το σκόρδο, και όταν θα έχουν μαλακώσει, προσθέτουμε τον κιμά και σωτάρουμε μαζί, μέχρι να γίνει όλος καστανός...Προσθέτουμε την φρέσκια ντομάτα με τα υγρά της, και αφήνουμε να σωθεί η σάλτσα...Προσθέτουμε το αλάτι (λίγο) και το πιπέρι μας,  μαζί με λίγο λάδι, αν θεωρούμε οτι είναι απαραίτητο (εμείς βάλαμε λίγο ακόμα, κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος)...Στο τέλος, ενώ κλείνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε τις 2 κουταλιές της σάλτσας σόγιας, και ανακατεύουμε καλά, για να νοστιμέψει όλη τη γέμιση των Spring rolls...
Αφήνουμε να κρυώσει σχετικά καλά, και στη συνέχεια παίρνουμε λεπτό φύλλο κρούστας (κάθε φύλλο θα το διπλώσετε και θα το κόψετε στα 4, όπως το χαριτωμένο κολάζ με τα γατάκια, στο τέλος της ανάρτησης) και αρχίζουμε να στρίβουμε τα σπρινγκ ρολλς μας...
Παίρνουμε μια γενναία κουταλιά γέμιση και την βάζουμε στο κέντρο του κομματιού του φύλλου μας, και διπλώνουμε από τις 2 πλευρές, ωστε να δημιουργήσουμε ένα είδος φακέλου...

Κατόπιν το στρίβουμε αρκετά σφιχτά, προσέχοντας να μην ανοίξει το σπρινγκ ρολ μας, ειδικά από τα πλαϊνά του...Όταν θα κοντεύουμε να τελειώσουμε με το γύρισμα του κάθε φύλλου, θα βρέχουμε την άκρη με λίγο νερό, ωστε να κολλήσει και να μην διαλυθεί όταν το βάλουμε να τηγανιστεί...
Τα τοποθετούμε σε πιατέλα και τα σκεπάζουμε με μια πετσέτα της κουζίνας, για να διατηρήσουν την υγρασία τους και να μην ξεραθούν...
Στη συνέχεια ζεσταίνουμε αραβοσιτέλαιο σε ένα κατσαρολάκι του γάλακτος, και αρχίζουμε να τηγανίζουμε τα σπρινγκ ρολλς μας, τοποθετώντας όσα περισσότερα χωράει μέσα στο σκεύος μας, και προσέχοντας ώστε η ένωση να είναι από κάτω... Αν έχουμε κάποια σπρινγκ ρολλς που μας άνοιξαν κατά το τύλιγμα, τα κρατάμε να τα τηγανίσουμε όλα μαζί στο τέλος, επειδή τινάζουν...
Μόλις χρυσίσουν από την μία πλευρά, τότε με την βοήθεια ενός πηρουνιού, τα γυρνάμε και από την άλλη μεριά
Όταν θα είναι έτοιμα, τα τοποθετούμε σε πιάτο όπου έχουμε στρώσει χαρτί απορροφητικό, για να τραβήξει το πλεονάζον λάδι...
Τα σερβίρουμε σε μακρόστενη πιατελιτσα, και τα συνοδεύουμε με έτοιμες πικάντικες ή γλυκές σάλτσες που μας αρέσουν, πχ σάλτσα γλυκού τσίλι κλπ (υπάρχουν στα μεγάλα μάρκετ)...
Καλή επιτυχία και καλή όρεξη (εμείς πάντως τα τσακίσαμε!)
Στο επόμενο ποστ, η συνταγή του κίτρινου ρυζιού, όπως μας το μαγείρεψε η Σούμπα!

Και το χαριτωμένο κολλαζ με τα γατάκια: έτσι θα κόψετε το φύλλο κρούστας :)

Saturday, August 3, 2013

Ταξίδι στην Ήπειρο (2ο μέρος)

Για το σημερινό ποστ, αποφάσισα να συνεχίσω με φωτογραφίες από το ταξίδι μας στην Ήπειρο, το οποίο δυστυχώς ήταν πολύ σύντομο, αλλά ευελπιστώ πως θα καταφέρουμε να ξαναπάμε, μέχρι το τέλος του μήνα...Ακολουθούν οι φωτογραφίες, μαζί με σύντομες, επεξηγηματικές λεζάντες.
Φ1: Στα Στουρναρέικα, λίγο πριν αρχίσουν τα τούνελ, με πρώτο το τούνελ της Γκρόπας, που είναι και το πιο πρόσφατο από άποψη κατασκευής...
Φ2: Ο δρόμος από Άρτα προς το Βουλγαρέλι, με φόντο τα συννεφιασμένα Τζουμέρκα...
Φ3: Ένα ερειπωμένο αρχοντόσπιτο, στο χωριό Κυψέλη (φωτό μέσα από το αμάξι)
Φ4: Κι όμως, πριν από μερικά χρόνια, μόλις το 2008, το ίδιο σπίτι, με λίγη δουλειά, θα μπορούσε να κατοικηθεί...
Φ5: Ο διατηρητέος νερόμυλος στο μονοπάτι προς την Γκούρα...
Φ6: Μποστάνι με απίθανη ποικιλία λαχανικών, κάτω από τον ξενώνα μας...Τα πάντα είχε μέσα...(Θέλω κι εγώ να κάνω τέτοιο μποστάνι -πρασίνισα από την ζήλια μου!)
Φ7-8: Η άγρια φύση πανταχού παρούσα...Στην πρώτη φωτό μια κοινή τοιχόσαυρα podacris muralis, με κοιτάει που την παραφυλάω να την φωτογραφίσω...Τελικά μόνον σε αυτήν την πόζα κατάφερα να την βγάλω: Ήταν πολύ ντροπαλή...Στην 2η φωτό, μια σαύρα της Ρούμελης, που λιάζεται πάνω σε σωρό από ξύλα...
Φ9-10: Μια ωραία μπλε μεταλλική αρσενική λιβελούλη, πολύ κοινό είδος στην Ελλάδα...
Φ11: 2 κοτρώνες που στηρίζονται η μία στην άλλη με τη βοήθεια 2 πολύ μικρότερων πετρών που σφήνωσαν ανάμεσά τους...
Φ12-13: Τμήμα υδραγωγείου που κατασκευάστηκε στην περιοχή του Καταρράκτη Άρτας, από Ηπειρώτες μάστορες, πιθανόν πριν από το 1730...Ο δρόμος οδηγεί στο μοναστήρι της Αγ. Αικατερίνης...

Φ14: Και μια κατσικούλα, που χαϊδευτικά την ονομάσαμε Μπουμπού...Ανήκε σε ένα κοπάδι, που είχε καταλάβει τον δρόμο...Με χίλιες δυο μανούβρες καταφέραμε να περάσουμε με το αμάξι, δεν ξεκουνιόντουσαν με τίποτα...Από 'κει βγήκε η εκφραση "κατσικώθηκα"...Ήταν όμως μια γλύκα, το ζωντανό!

Αυτά τα λίγα, καλό μήνα και καλό Σ/Κ να έχετε!